Nyír-Clave -  - %menu_position%
Nyír-Clave -  - %menu_position%

Gépek, veszélyes hulladékok megsemmisítésére

Nyír-Clave | Gépek, veszélyes hulladékok megsemmisítésére A Nyír-Clave Kft.-t 1998-ban azzal a szándékkal alapítottuk, hogy az eddigi veszélyes hulladék égetőkkel szemben korszerű alternatív ártalmatlanítási módszert vezessük be, amit ki lehet terjeszteni az állategészségügy területén is.
Korábban veszélyes hulladékok ártalmatlanítása egyetlen módszert, az égetést alkalmazták. Felismerve, hogy az égetők hatásos eljárása mellett nem mindenben felelnek meg a követelményeknek, illetve a beépített füstszűrők és katalizátorok nem minden káros anyagot tudnak lekötni, illetve kiszűrni, például dioxint. Az égetők káros anyag kibocsátásának veszélye gyorsította fel az úgynevezett alternatív veszélyes anyagok ártalmatlanítására szolgáló berendezések fejlesztését és gyártását. Több alternatív eljárás került kialakításra, de ezek közül a legmegbízhatóbb és leggazdaságosabb eljárásnak a gőzzel történő sterilizálás bizonyult.
A gőzzel történő ártalmatlanítás legnagyobb előnye az égetőkkel szemben, hogy bárhol telepíthető, káros anyagot nem bocsát ki, a környezetet nem szennyezi. A kikerülő hulladék kommunális lerakóba helyezhető vagy további hasznosítás céljából pld. biogáz előállítására is alkalmas. Nyír-Clave | Gépek, veszélyes hulladékok megsemmisítéséreA gőzzel történő sterilizálás egyik sikeres típusa az általunk gyártott és forgalmazott CLAVE berendezéscsalád. Három méretben – 300, 1000, és 2000 literes befogadó űrtartalommal. A CLAVE szisztéma abban különbözik a többi gőzzel sterilizáló berendezésektől, hogy a behelyezett fertőző hulladékot először kb. 2x2 cm nagyságura ledarálja és ezt az összeaprított anyagot 138C-os nedves gőzzel sterilizálja tíz percig, 3,8 Bar nyomás alatt. A berendezésbe helyezett hulladék térfogata darálás után 1/5-re csökken, ami tömörítéssel még tovább csökkenthető.
A berendezések magyarországi gyártását követően a biztonságosabb és gazdaságosabb üzemeltetés céljából több módosítást végeztünk, aminek alapján a működő típusok technológiai minősítéssel rendelkeznek.
A berendezések állategészségügyi célból történt bevizsgálása után alkalmas az állati eredetű veszélyes hulladékok ártalmatlanítására, ami elősegítheti az EU által szorgalmazott dögkutak felszámolását.
A gyártók rendelkeznek az ISO, illetve a TÜV tanúsítványokkal, ami lehetővé teszi az export további bővülését.

referenciáink

Tekintse meg referenciáinkat egész Európa területén!
Nyír-Clave | Partnereink között tudhatunk sok kórházat